Doelgroep
Kwaliteitsmedewerkers, kwaliteitsverantwoordelijken, voornamelijk uit de vleesverwerkende en zuivelindustrie.

Doelstelling
Het correct handelen bij voorvallen met STEC.

Inhoud
De shigatoxineproducerende E. Coli (afgekort STEC) is een bacterie die een ernstige besmettelijke ontsteking van de darmen kan veroorzaken.
Dieren die drager zijn van deze bacterie worden zelf niet ziek maar kunnen wel mensen besmetten. Vaak gaat het om boerderijdieren zoals koeien, schapen en geiten. Op deze manier kan STEC in de voedselketen terecht komen.
Infecties door STEC komen regelmatig voor en kunnen in uitzonderlijke gevallen tot de dood leiden. Vaak betekent dit dan ook een terugroeping van de levensmiddelen uit de markt.

In de opleiding staan we stil bij verschillende aspecten rond STEC: pathogeniciteit, voornaamste transmissiewegen, infectie bij de mens, aanwezigheid in de voedselketen, meldingsplicht en voorzorgsmaatregelen..

Datum opleiding
Nog geen vooropgestelde datum. De opleiding gaat door vanaf 3 inschrijvingen. Datum wordt dan in overleg vastgelegd.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/241/41/0169/74652/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
3 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
09u30-12u30
Aantal inschrijvingen
4/15
Lesgevers
AM Partner
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven