Doelgroep
Productontwikkelaars uit de voedingsindustrie

Doelstelling
De deelnemers laten kennismaken met grondstoffen van korte keten granen, het verwerkingsproces en succesfactoren horende bij een korte keten initiatief.


Voorkennis
Geen voorkennis vereist


Inhoud
De opleiding start met een inleiding over het concept van korte keten in de warme bakkerij.
Daarna steken we onmiddellijk de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag met korte keten bloem/meel.

De praktijk focust zich op:

  • Het aanpassen van het broodbereidingsproces bij het gebruik van korte keten bloem/meel zonder verbeteraars.
  • Het herkennen van en inspelen op de meest voorkomende problemen bij het gebruik van korte keten bloem/meel.
  • Het creëren van brood met een authentieke smaak o.b.v. korte keten bloem/meel (met alternatieve broodbereidingstechnieken).
  • Tips and tricks rond de opmaak van het brood om het korte keten karakter te benadrukken bij de klant.

Tijdens de opleiding zullen onderzoekers van het LOKAAL BROOD project van HOGENT hun kennis delen m.b.t. het opzetten van een korte keten initiatief. Volgende aspecten komen daarbij aan bod:

  • Goede praktijken rond de teelt van bakgranen in Vlaanderen.
  • Belangrijke kwaliteitsvereisten van Vlaamse bakgranen.
  • De rol van de winkelbediende in het vermarkten van korte keten brood en andere verkooptips.
  • Organisatie en afspraken binnen een korte keten (landbouwer-maalderij-bakker).
  • Succesfactoren en basisvoorwaarden voor een langdurige samenwerking in een korte keten initiatief.
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Syntra Berchem-Opleidingscentrum Alimento
Borsbeeksebrug 32 - 2600 BERCHEM (Tel 03 230 20 72)
Referentie
IPV/221/41/2209/70986/01
Prijs
Gratis voor een werknemer behorend tot PC 118 of 220, en voor een patroon die zich inschrijft samen met een werknemer (PC 118/220). In alle andere gevallen bedraagt de kostprijs € 100 per dag (halve dag = € 50).
Telt uw bedrijf 100 werknemers of meer (of behoort het tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer), dan is de kostprijs voor zowel patroon als werknemer € 100 per dag.
Bij niet verwittigde afwezigheid wordt een annulatiekost van € 150 per lesdag aangerekend.
Tijdsduur
6,5 uur, geen VOV
Startdatum
14/03/2022
Datums
14/03/2022
Uren
van 9u30 tot 16u
Aantal inschrijvingen
1/70
Lesgevers
Hogeschool Gent
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleiding onder registratienummer DV.0109088

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven