Samenvatting
Een coach-rugexpert observeert elke werknemer aan de werkpost. Op minder dan een uur tijd krijg je snelle en makkelijk toepasbare tips die zowel voor het bedrijf als voor jezelf een wereld van verschil maken op korte en lange termijn.

Doelgroep
Alle werknemers.

Doelstelling
Minder rug-kwetsuren door foute werkhandelingen.
Meer plezier en minder stress door te weten hoe je correct heft en tilt op je werkpost.
Je leert je eigen kracht, werkmogelijkheden en hulpmiddelen optimaal inzetten.
Je brengt je lichaam en je werk in balans door juiste zorg en aandacht.

Inhoud
Rug-hygiëne is een gedeelde verantwoordelijkheid. Je kan als bedrijf scans laten maken rond rug-belasting en heel veel ondersteunend materiaal voorzien voor rug-preventie. Als werknemers het belang en het nut ervan niet inzien of niet weten hoe het materiaal te gebruiken, gaat er veel geld verloren en neemt ziekteverzuim door rugklachten de bovenhand.

De coaches moedigen iedere werknemer, jong of oud, aan om het lichaam met zorg, aandacht en correct in te zetten. Niet betuttelend, wel met realiteitszin vanuit bedrijfsstandpunt én vanuit werknemersperspectief. Via één op één coaching word je naar een persoonlijke rug-hygiëne op jouw werkpost geloodst.

Ieders persoonlijk rug-gebruik op de werkplek wordt geobserveerd en de coaches adviseren door concrete tips bij valkuilen bij moeilijke of belastende handelingen. Hoe ga je je rug voorbereiden of versterken in jouw werkomstandigheden? Wat is de correcte houding bij je diverse handelingen op jouw werkplek? Zijn er persoonlijke klachten? Hoe kan je handelen en voorkomen? Welke hulpmiddelen zijn voor handen en hoe deze gebruiken om te ondersteunen?

De coaches zoemen in op ieders persoonlijke ingesteldheid en weerstand. Waarom rug-sparend werken als werkattitude? Hoe werkt onze rug? Hoe ontstaat schade? Welke bewegingen boezemen je onzekerheid in en waarom? Is deze bezorgdheid al of niet terecht? Hoe kan je je lichaamskracht optimaal benutten en toch je rug beschermen?

Tenslotte adviseren de kinesisten en bewegingscoaches persoonlijke oefeningen als springplank naar rug-preventie of genezing bij overbelasting. Je krijgt een lijst met voorbeelden van oefeningen die interessant zijn voor jouw lichaam.

Werkvorm
Individuele coaching van maximum 1 uur per deelnemer aan de werkpost.

Duur
1 uur per deelnemer, met een maximum van 10 deelnemers per dag.

Praktisch
In company.

Praktisch

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ils Stevens

Adviseur
0476 91 08 42
Terug naar boven