Doelgroep
Alle personen binnen een slachthuis en uitsnijderij die betrokken zijn bij het ontwerpen, opmaken en bepalen van de correcte inhoud en nutritionele informatie van etiketten, verpakkingen én technische fiches/specificaties.
Doelstelling
- In deze cursus leert u wat wel en niet op een etiket thuishoort! Speciale aandacht gaat uit naar de ‘grijze zones’ in de etiketteringswetgeving. In deze opleiding is voldoende ruimte voor vragen ingebouwd; bovendien leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden op een ‘correcte’ manier te etiketteren (vb: ingrediënten declaratie, allergenen declaratie, …).
- De lesgever werpt een licht op de Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’ (van toepassing vanaf 13/12/2014); inclusief de wettelijke verplichtingen aangaande de nutritionele declaratie van levensmiddelen: inhoud - berekening - uitdrukking - vrijwillige presentatie - claimswetgeving - …
inhoud
- Wettelijk kader: Verordening 1169/2011
- Algemene regels inzake etikettering: wat mag, moet, wat is verboden etc …
- Verplichte vermeldingen op het etiket
- B2B vs. B2C etikettering
- Versoepelingen
- Nutritionele etikettering
- Bijkomende vermeldingen
- Claims
Prijs
- Gratis voor kleine bedrijven (minder dan 100 werknemers).
- €150 per deelnemer per dag voor een bedrijf met 100 werknemers of meer.
- Geen werknemer of patroon uit paritair comité 118 of 220 : €350.