Doelgroep
Medewerkers van R&D, productontwikkeling uit de voedingsindustrie

Doelstelling
We gidsen je graag door de verschillende mogelijke coatingsystemen en we duiken in de opbouw van een coating en hoe je de functionaliteit van je coating kan beïnvloeden door de juiste keuzes van ingrediënten te maken.

Na deze opleiding zou je meer inzicht moeten hebben in de mogelijke ingrediëntenkeuzes en hun impact op het finale product.

Voorkennis
Enige basiskennis van coatings is aangeraden maar niet noodzakelijk.

Inhoud
Coatings van producten moeten niet alleen goed smaken, ze moeten ook textuur en een goed uitzicht geven en beschermen. Of soms moeten ze gewoon onzichtbaar zijn voor de consument. Daarnaast moeten coatings mogelijks ook de overdracht van vocht en olie beperken, stabiliteit geven bij bevriezen/ontdooien en de houdbaarheid verlengen. Ze moeten worden aangebracht, blijven plakken onder de meest uiteenlopende omstandigheden en op ontelbare oppervlakken. Tegelijkertijd mogen ze niet aan elkaar blijven plakken. Vaak moeten ze worden gekookt, voorgekookt en opgewarmd – mogelijks gecombineerd met invriezen – of geen van deze. Ze moeten natuurlijk ook kosteneffectief zijn.

Door verschillende ingrediënten te combineren, krijgt uw product een geheel nieuwe dimensie. Coatingsystemen zijn complex en er gaan veel uitdagingen mee gepaard.

  • Opbouw coating systeem: definities, ingrediënten, functionaliteiten
  • Ingrediëntenkeuzes en hun impact
  • Praktisch(e) voorbeeld(en)
  • Demo: tasting van enkele producten (fish sticks / groenteburgers / …)
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Huis van de Voeding
Spanjestraat 141 - 8800 ROESELARE (Tel 051 75 02 20)
Referentie
IPV/221/41/2101/68602/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
3 uur, geen VOV
Startdatum
15/03/2022
Datums
15/03/2022
Uren
09u30-12u30, lunch inbegrepen
Aantal inschrijvingen
1/20
Lesgevers
Sigrid Severijns (AMNOvam bvba)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven