Samenvatting
Je leert de basishandelingen van de eerste zorg toedienen op de werkvloer in geval van een ongeval of gezondheidsprobleem.

Doelgroep
De initiatiecursus is bedoeld voor medewerkers die geen brevet van EHBO-hulpverlener hebben, maar toch in staat moeten zijn om eerste zorgen te verstrekken.

Doelstelling

  • In organisaties met minder dan 50 werknemers en met beperkte arbeidsrisico’s,
  • of in organisaties met minder dan 20 werknemers en met gemiddelde risico’s,

moet de eerste hulp worden verleend door de werkgever of door één of meer daartoe opgeleide en door hem aangeduide personen (Codex over het welzijn op het werk - Boek I, Titel 5). Ze zijn niet verplicht om deel te nemen aan een uitgebreide opleiding, maar de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk adviseren dat deze medewerkers deelnemen aan een initiatie van 1 halve dag die om de 3 jaar wordt herhaald.
Inhoud
Na deze opleiding kennen medewerkers de basisstappen van eerste hulp (EHBO) die ze kunnen toepassen in ongevals- of plotse ziektesituaties op het werk. Ze weten hoe ze moeten handelen als belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen (basiskennis en -vaardigheden van reanimatie). Ze zijn op de hoogte van wat te doen in enkele levensbedreigende situaties (bv. hartaanval, ademhalingsbelemmering, ...) en bij diverse letsels (bv. huidwonde, brandwonde, kneuzing, breuk, ...).

Praktisch

  • 0,5 dag

Praktisch

Locatie
Ranst
Referentie
IPV/242/43/0702/67320/18
Tussenkomst
Het bedrijf kan 100% van het gefactureerde bedrag (excl BTW) recupereren bij Alimento. Behalve wanneer het bedrijf 100 werknemers of meer telt of behoort tot een groep die in totaal 100 werknemers of meer telt: dan betaalt Alimento 50% terug.
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Campus Vesta apb
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Daniëlle Verlaet

Adviseur
0473/654.284
Terug naar boven