Samenvatting
In deze praktisch ingerichte opleiding leert u om efficiënt experimenten op te zetten. Zo veel mogelijk bruikbare informatie verkrijgen met behulp van een minimale effort is het doel.

Doelgroep
R&D medewerkers, kwaliteitsverantwoordelijken, productontwikkelaars, productiemanagement die betrokken zijn bij het opzetten en uitvoeren van experimenten.

Doelstelling

  • Bijbrengen van de intuïtie achter Design Of Experiments
  • Bijbrengen van basisprincipes
  • Toepassen van DOE in gebruiksvriendelijke software

Voorkennis
Geen specifieke voorkennis vereist.

Inhoud

  • Het oplossen van kwaliteitsproblemen, ontwikkelen van producten of de optimalisatie van bestaande processen willen bedrijven snel en efficiënt uitvoeren. Centraal hierbij staat de uitvoering van experimenten om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen.
  • Hoe doe je dit op een zo efficiënt mogelijke manier wanneer er vele aanpasbare parameters zijn? In plaats van lukraak een aantal oplossingen uit te testen of de parameters één voor één te onderzoeken is een aanpak gebaseerd op een gericht Experimenteel Ontwerp (Design Of Experiments of DOE) vele efficiënter. Doel is een beperkt aantal gerichte combinaties op te stellen en zo veel mogelijk bruikbare informatie te verkrijgen met behulp van een minimale effort.

Programma

  • Praktisch aan de slag aan de hand van een standaard case study
  • Basisprincipes van goed experimenteel ontwerp
  • Uitwerking van voorbeelden met Ggebruiksvriendelijke software voor DOE
  • Praktisch aan de slag: zelf een experimenteel ontwerp opzetten op een bestaande of zelf aangebrachte case study
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Huis van de Voeding
Spanjestraat 141 - 8800 ROESELARE (Tel 051 75 02 20)
Referentie
IPV/192/41/2106/60459/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
7 uur, geen VOV
Startdatum
19/11/2019
Datums
19/11/2019
Uren
van 9u tot 16u
Aantal inschrijvingen
7/20
Lesgevers
Bart De Ketelaere - Karlien D'Huys (KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
Terug naar boven