Samenvatting
Tweedaagse cursus door Chef Justine Lanoo in het Engels: technieken om biscuits, mousses, glaçages en crémeux te maken, optimalisering van werkwijzen, moderne glaçages en decoraties, glutenvrije patisserie enz.

Wordt in het Engels gegeven

Inhoud
De nieuwe patisserie: moderne afwerkingen en decoraties voor iedereen die de basistechnieken van patisserie onder de knie heeft.
Wat te te verwachten? Ontdek vernieuwende recepten en leer hoe je je klanten kunt verrassen met opvallend gebak dat naar meer smaakt.

Programma
Volgende technieken zal je aanleren tijdens deze leerrijke 2-daagse cursus:

  • Technieken om biscuits, mousses, glaçages en crémeux te maken
  • Je werkwijze optimaliseren
  • De nieuwe patisserie; moderne glaçages en decoraties
  • Glutevrije patisserie

Docent
Justine Lanoo, Chef, genoot een artistieke opleiding aan Sint - Lucas in Gent. Gedreven door nostalgie naar het beroep van haar grootvader en haar liefde voor het product, begon ze zich tijdens haar masterjaar Vrije kunsten te verdiepen in chocolade. Ze volgde opleidingen aan de Chocolate Academy™ Centre van Callebaut, maar ook bij Syntra Oudenaarde. Na twee jaar mee te werken als Chocolatier bij Joost Arijs, stapte ze over naar Callebaut waar ze aan de slag ging als Chocolate Academy Assistant. Ze werkt er met verschillende chefs en verdiept zich elke dag opnieuw in het vakmanschap van de patisserie. Justine leeft voor het experiment en zoekt keer op keer naar de ideale balans tussen vorm en smaakbeleving.

Doelpubliek

  • Banketbakkers, LK banketbakkers

U bent professioneel actief en heeft een goede vakkennis. Bestemd voor deelnemers die vertrouwd zijn met chocolade, al een tijdje werkzaam zijn als chocolatier, patissier of kok, of een cursus voor beginners hebben afgewerkt.

  • Voor Chocolatiers/Patissiers : U heeft een goede kennis over het voorkristalliseren van chocolade, basistechnieken, enz. In opleidingen niveau 2 gaat het eerder om praktijk dan theorie.

Wordt ook gegeven in :

Frans 25-26/03/2019 : link volgt

Praktisch

Contact Alimento

Guido Devillé

adviseur
0478 278 496
Terug naar boven