Samenvatting
Tweedaagse cursus door Chef Justine Lanoo in het Nederlands: leer nieuwe tempereer-, vormtechnieken en ideeën aan om je chocoladevaardigheden naar een hoger niveau te tillen en professioneel aan de slag te gaan.

Wordt in het Engels gegeven

Inhoud
Je bouwt verder op je verworven chocoladekennis en je leert onder andere nieuwe tempereer-, vormtechnieken en ideeën aan . Deze 2-daagse cursus helpt je om je chocoladevaardigheden naar een hoger niveau te tillen en zorgt ervoor dat je professioneel aan de slag kunt.

Programma
Fascinerende pralinevullingen en -technieken, zoals dubbele lagen
Texturen en ganaches
Smaakcombinaties bedenken
Spuittechnieken met cacaoboter
Chocoladedecoraties met transfervellen?

Docent
Justine Lanoo, Chef, genoot een artistieke opleiding aan Sint - Lucas in Gent. Gedreven door nostalgie naar het beroep van haar grootvader en haar liefde voor het product, begon ze zich tijdens haar masterjaar Vrije kunsten te verdiepen in chocolade. Ze volgde opleidingen aan de Chocolate Academy™ Centre van Callebaut, maar ook bij Syntra Oudenaarde. Na twee jaar mee te werken als Chocolatier bij Joost Arijs, stapte ze over naar Callebaut waar ze aan de slag ging als Chocolate Academy Assistant. Ze werkt er met verschillende chefs en verdiept zich elke dag opnieuw in het vakmanschap van de patisserie. Justine leeft voor het experiment en zoekt keer op keer naar de ideale balans tussen vorm en smaakbeleving

Doelpubliek
U bent professioneel actief en heeft een goede vakkennis. Bestemd voor deelnemers die vertrouwd zijn met chocolade, al een tijdje werkzaam zijn als chocolatier, patissier of kok, of een cursus voor beginners hebben afgewerkt.

Voor Chocolatiers/Patissiers : U heeft een goede kennis over het voorkristalliseren van chocolade, basistechnieken, enz. In opleidingen niveau 2 gaat het eerder om praktijk dan theorie

Wordt ook gegeven in :
Nederlands 20-21/05/2049 : inschrijven via https://www.alimento.be/nl/training/127802
Frans 14-15/01/2019 : inschrijven via https://www.alimento.be/fr/training/127714

Praktisch

Contact Alimento

Guido Devillé

adviseur
0478 278 496
Terug naar boven