Samenvatting
Tweedaagse cursus door Chef Francisco Moreira in het Engels: bouw stevige basiskennis op met de nodige praktische vaardigheden om vol vertrouwen je eigen chocoladelekkernijen te creëren.

Wordt enkel in het Engels gegeven

Inhoud
Droom je er van om chocolatier te worden of een chocoladeshop te openen? Dan is deze 2-daagse cursus een eerste stap! Bouw een stevige basiskennis op met de nodige praktische vaardigheden om vol vertrouwen je eigen chocoladelekkernijen te creëren.

Programma
Wat er zeker aan bod komt tijdens deze cursus :

  • de theorie achter kristalliseren
  • technieken om te kristalliseren
  • basistechnieken voor het vullen van pralines
  • dompel- en mouleertechnieken

Docent
Francisco Moreira, Chef, werd geboren in Lissabon en leerde al van jongs af aan patisserie en chocolade kennen. Nadat hij 7 jaar lang in verschillende hotels en restaurants met Michelinsterren werkte, won hij in april 2016 de eerste prijs “DNA Pasteleiro", een nationale patisseriewedstrijd in Portugal. Daarna besliste hij om zijn thuisland te verlaten en trok hij naar Spanje waar hij aan het hoofd kwam te staan van de patisserieafdeling van het MD** restaurant in Tenerife. Eén jaar later, in 2017, vervoegde hij het team van de Chocolate Academy in Wieze, het hart van de Finest Belgian Chocolate.

Doelpubliek
Chocolatiers, banketbakkers

U bent professioneel actief en u heeft weinig of geen ervaring in het domein van chocolade.

  • Voor Chocolatiers : In deze opleidingen wordt ruim aandacht besteed aan het voorkristalliseren van chocolade, het mouleren van pralines en vormen, eenvoudige vullingen enz.
  • Voor Patisserie & Bakkerij : Opleiding rond de basisprincipes van gebak en patisserie, monteren van gebak, texturen enz.

Heeft ook plaats op 25-26/02/2019/Engels, inschrijven via link https://www.alimento.be/nl/training/127790

Praktisch

Contact Alimento

Guido Devillé

adviseur
0478 278 496
Terug naar boven