Zal enkel in het Nederlands worden gegeven

Inhoud
Voor iedereen die de basistechnieken patisserie onder de knie wil krijgen, leer de basistechnieken van de Franse en Belgische patisserie tijdens deze 2-daagse cursus en verwerf een goede basiskennis van patisserietechnieken en smaken. In deze praktijkgerichte cursus leer je de basisprincipes voor het maken van je eigen zoete creaties.

Programma
Volgende basistechnieken zal je aanleren tijdens deze 2-daagse cursus:

  • Ontdek de klassiekers van de Belgische en Franse patisserie
  • Crèmes, mousses en deeg: alle basistechnieken en -toepassingen
  • Het opbouwen van taarten
  • Taarten leren maken
  • Glaçages en decoraties

Docent
Justine Lanoo (Callebaut Chef) genoot een artistieke opleiding aan Sint - Lucas in Gent. Gedreven door nostalgie naar het beroep van haar grootvader en haar liefde voor het product, begon ze zich tijdens haar masterjaar Vrije kunsten te verdiepen in chocolade. Ze volgde opleidingen aan de Chocolate Academy™ Centre van Callebaut, maar ook bij Syntra Oudenaarde. Na twee jaar mee te werken als Chocolatier bij Joost Arijs, stapte ze over naar Callebaut waar ze aan de slag ging als Chocolate Academy Assistant. Ze werkt er met verschillende chefs en verdiept zich elke dag opnieuw in het vakmanschap van de patisserie. Justine leeft voor het experiment en zoekt keer op keer naar de ideale balans tussen vorm en smaakbeleving

Doelpubliek
Bankebakkers, Chocolatiers, LK banketbakkerij

  • Voor Patisserie & Bakkerij : Opleiding rond de basisprincipes van gebak en patisserie, monteren van gebak, texturen enz.
  • Voor Chocolatiers : In deze opleidingen wordt ruim aandacht besteed aan het voorkristalliseren van chocolade, het mouleren van pralines en vormen, eenvoudige vullingen enz.

Praktisch

Contact Alimento

Guido Devillé

adviseur
0478 278 496
Terug naar boven