Inhoud
De fijne puntjes van het chocolademetier tijdens een 2-daagse opleiding met Mathieu Dierinck. Met behulp van een software leer je je ganacherecepten perfect in evenwicht te brengen. Breng daarom een laptop mee naar deze cursus.

Programma
Hieronder vind je in grote lijnen wat je kan verwachten gedurende deze cursus:

  • Grondige analyse van de verschillende ingrediënten van een ganache
  • Controle en bepaling van houdbaarheid & uitslag van vet
  • Je eigen recepten samenstellen
  • Creëren en testen van nieuwe ganaches
  • Met behulp van software de ganaches uitbalanceren
  • Wateractiviteit leren meten

Docent
Mathieu Dierinck, Callebaut® Chef, heeft zijn opleiding genoten aan bakkerijschool Ter Groene Poorte te Brugge. Vervolgens deed hij onder andere ervaring op in de keuken van The Waterside Inn*** in Groot-Brittannië, bij Gordon Ramsay Restaurant*** in London en de Karmeliet*** te Brugge. Ook nam hij drie jaar lang de R&D van Patisserie Oberweis in Luxemburg voor zijn rekening. Daar spitste hij zich toe op de Franse patisserie en de wereld van de high-end boetiek-patisserie.

Doelpubliek (gevorderd)

  • Voor Chocolatiers/Patissiers : U heeft een goede kennis over chocolade, basistechnieken, enz.
  • De cursussen niveau 3 gaan dieper in op zeer specifieke onderwerpen of toepassingen voor wedstrijden enz.
  • Een sterk gespecialiseerde opleiding bestemd voor deelnemers met een hoog vaardigheidsniveau in het domein van chocolade.

Zal ook in het Frans gegeven worden op 18-19/03/2019 (link volgt)

Praktisch

Contact Alimento

Guido Devillé

adviseur
0478 278 496
Terug naar boven