Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor diverse medewerkers (bv productieoperatoren, productieverantwoordelijken, labomedewerkers...) die in staat moeten zijn een (korte) smaaktest van het product uit te voeren.
Doelstelling

  • aanleren basisprincipes van sensorische evaluatie/ smaaktesten
  • illustratie van de begrippen geur/aroma, smaak en mondgevoel

Na afloop van deze opleiding :

  • kennen de cursisten de correcte werkwijze voor het uitvoeren van smaaktesten, bv een korte smaaktest aan de lijn bij een productwissel.
  • kunnen de medewerkers na een smaaktest beoordelen of de smaak beantwoordt aan de kwalitatieve doelstellingen,
  • hebben de cursisten inzicht in het smaakpallet van de gevraagde producten en zijn in staat om de smaakvarianten te herkennen en te beoordelen.

Inhoud

  • kort theoretisch deel; algemene smaaktraining, sensorische evaluatie.
  • aanleren om de nodige concentratie aan de dag te leggen om verschil te proeven: wat is zoet, zuur, bitter, verschillende aroma’s.
  • productspecifiek: de eigen producten herkennen & beoordelen.
  • kunnen onderscheiden of het zuiver of niet zuiver is, bv te waterachtig? Smaak voldoende sterk?

Een groot deel van de training zal besteed worden aan diverse tests, oa de triangeltest: 3 producten waarvan 2 dezelfde. En vervolgens het verschil quoteren op daartoe voorziene fiches.
Het voedingsbedrijf kan in samenspraak met de docent voldoende oefenmateriaal voorzien.

Praktisch

Locatie
in uw bedrijf
Referentie
IPV/191/47/2117001/01
Tussenkomst
Max. 420 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
SENS TECH Vlaams Adviescentrum Sensoriek v/Voedingsmiddelen & contactmaterialen
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven