Samenvatting
De verschillende processtappen die melk ondergaat voordat een zuivelproduct bij de consument terechtkomt. Speciale aandacht gaat naar hygiëne en kwaliteitszorg in de zuivelindustrie en de nutritionele eigenschappen van zuivel.

Doelgroep
Arbeiders uit de zuivelindustrie betrokken bij de productie van melk en melkproducten.

Doelstelling

  • De basiscursus zuiveltechnologie geeft een mooie technologische basisopleiding m.b.t. de verschillende processtappen die melk ondergaat voordat een zuivelproduct bij de consument terecht komt.
  • Naast deze technologische aspecten wordt ook aandacht besteed aan hygiëne en kwaliteitszorg in de zuivelindustrie, en aan de nutritionele eigenschappen van zuivelproducten.
  • Naar gelang de wensen van het bedrijf, kunnen één of meerdere modules in meer detail behandeld worden, of kunnen voor het bedrijf niet-relevante onderwerpen uit het aanbod verwijderd worden.

Inhoud

  • samenstelling en eigenschappen van de melk
  • inleiding tot de microbiologie
  • voorbehandeling van melk in het bedrijf
  • zuiveltechnologie
  • reiniging en desinfectie
  • microbiologie, hygiëne, bederf van melk en zuivelproducten
  • voedselveiligheid, HACCP en kwaliteitszorgsystemen

Alimento tussenkomst
€ 65 per halve dag per deelnemer (met een maximum van 3 deelnemers)

Praktisch

Contact Alimento

Karl Meuris

Adviseur
0476/490 421
Terug naar boven