Doelgroep
Bakkers-banketbakkers, leerkrachten bakkerij-banketbakkerij, werknemers werkzaam in bloemmolens, proefbakkers

Doelstelling
Verstrekken van theoretische en praktische kennis rond de grondstof tarwe en bloem, baktechnologie, de fysico-chemische processen die zich afspelen tijdens het productieproces van brood, de rol van ingrediënten en additieven, en hun invloed op de houdbaarheid.

Inhoud

  • tarwekwaliteit en bloemkwaliteit
  • samenstelling van deeg: functie van de componenten
  • rol van gist
  • broodbereidingsproces
    • mengen en kneden;
    • rijzen;
    • kneders;
    • rijsonderbreking;
    • bakken.
  • evaluatie van brood
  • functie van additieven en bereidingsmiddelen, en hun invloed op technologie en houdbaarheid van brood: oxidatiemiddelen, vitale gluten, emulgatoren, enzymen, vermalsers
  • voedselveiligheisapecten in de bakkerijsector
  • praktische benadering aan de hand van een baktest met evaluatie van brood

Praktisch
Opleiding van 1 dag ½ waarvan 8 uur theorie en 4 uur praktijk

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Hogeschool Gent Schoonmeersen Gebouw C
Voskenslaan 270 (V. Vaerwyck 1) - 9000 GENT (Tel )
Referentie
IPV/191/41/2201/57147/01
Prijs
Gratis voor een werknemer behorend tot PC 118 of 220, en voor een patroon die zich inschrijft samen met een werknemer (PC 118/220). In alle andere gevallen bedraagt de kostprijs € 100 per dag (halve dag = € 50).
Telt uw bedrijf 100 werknemers of meer (of behoort het tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer), dan is de kostprijs voor zowel patroon als werknemer € 100 per dag.
Bij niet verwittigde afwezigheid wordt een annulatiekost van € 150 per lesdag aangerekend.
Tijdsduur
10,5 uur, BEV attest mogelijk in combinatie met andere modules
Startdatum
22/01/2019
Datums
22/01/2019 en 29/01/2019
Uren
09:00 - 16:00 (volledige dag met lunch) (Op 29/01/2019 09u00-12u30)
Aantal inschrijvingen
4/16
Lesgevers
Ingrid De Leyn (Universiteit Gent - Campus Schoonmeersen)
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Guido Devillé

adviseur
0478 278 496
Terug naar boven