Doelstelling
Het doel van deze sessie is een overzicht te geven van de wortproductie in de praktijk waarbij ook stilgestaan wordt bij de biochemische achtergrond. De diepgang wordt aangepast aan het doelpubliek (afhankelijk van de voorkennis).

Doelgroep
Brouwers, operatoren in de brouwerij, micro brouwers, ….

Inhoud
De opleiding duurt 2 halve dagen.

  • Het malen van mout
  • De biochemie van de wortproductie (enzymen, macro-moleculen, vetzuuroxidatie)
  • Maischschema’s
  • Maisch filtratie: filterkuip vs dunbedfilter
  • Koken van de wort: biochemie en technologie
  • Klaren, koelen en beluchten van de wort.

Na dit overzicht is er tijd om met de cursisten van gedachten te wisselen met concrete cases of vragen vanuit de groep.

Een opleiding wordt pas georganiseerd vanaf het ogenblik dat er voldoende inschrijvingen zijn. Pas dan
worden de cursusdata vastgelegd en gecommuniceerd.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
KU Leuven Technology Campus Gent
Gebroeders de Smetstraat 1 - 9000 GENT (Tel 09/265 86 10)
Referentie
IPV/182/42/2417/55507/01
Prijs
75 EUR per deelnemer
Tijdsduur
nog vast te leggen
Datums
nog te bepalen
Uren
nog vast te leggen
Aantal inschrijvingen
0/20
Lesgevers
Gert De Rouck (KU Leuven )
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Karl Meuris

Adviseur
0476/490 421
Terug naar boven