Samenvatting
Veel kruiden en specerijen zijn niet alleen smaakmakers: sommige dragen bij tot de gezondheid, andere zijn ronduit gevaarlijk. In deze opleiding gaan we op verkenning naar het gebruik en de mogelijkheden van kruiden en specerijen in de keuken.

Kruiden en specerijen worden gebruikt als smaakmakers maar kunnen nog meer betekenen in onze voeding. Je kunt in de keuken verse of gedroogde kruiden of specerijen gebruiken.
Kruiden en specerijen geven gerechten meer smaak. Ze zijn geschikt om zout mee te vervangen. Het is namelijk niet goed om te veel zout binnen te krijgen. In het bijzonder voor mensen die te kampen hebben met geur- en/of smaakverlies zijn kruiden belangrijk in de bereiding van de maaltijden. Kruiden zijn echter niet alleen smaakmakers. Veel kruiden dragen bij als antioxidans of kunnen bijdragen aan de gezondheid denken we maar aan kurkuma. Er bestaan inderdaad nogal wat kruidengeneesmiddelen. Er zijn dus meerdere redenen om kruiden te gebruiken.
Ook de processen bij de bereiding kunnen de eigenschappen of de smaak van kruiden veranderen en daar moet in de mate van het mogelijke rekening mee gehouden worden. Het gebruik van kruiden is niet steeds zonder gevaar. Best respecteer je de aangegeven beperkingen daar sommige kruiden giftig zijn, soms enkel bij chronisch gebruik.
We gaan dus op verkenning naar het gebruik en de mogelijkheden van kruiden en specerijen in de voeding.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Syntra Berchem-Opleidingscentrum Alimento
Borsbeeksebrug 32 - 2600 BERCHEM (Tel 03 230 20 72)
Referentie
IPV/191/41/2501/55450/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
7 uur, geen BEV
Startdatum
19/03/2019
Datums
19/03/2019
Uren
van 9u tot 16u
Aantal inschrijvingen
2/15
Lesgevers
Geertrui Vlaemynck (ILVO)

Contact Alimento

Lieve Van Camp

Adviseur onderwijs
0473 79 60 94
Terug naar boven