Samenvatting
Deze workshop biedt nieuwe inzichten in smaakperceptie, en belicht het belang van smaak voor consument en voedingsindustrie. Ook komen instrumentele technieken om smaak te meten en smaaktesten aan bod (bv. triangeltest).

Navorming ‘Smaak van voedingsmiddelen begrijpen en meten: troef voor de ontwikkeling van succesvolle voeding van de toekomst’:

  • introductie: wat is smaak (aroma/geur, smaak op de tong en mondgevoel)
  • nieuwe inzichten in smaakperceptie
  • praktische testen: basissmakentest en geurherkenningstest
  • belang van smaak voor consument én voedingsindustrie
  • hoe smaak meten?
  • smaaktesten: consumententesten en analytische sensorische testen (bv. triangeltest)
  • praktische test: triangeltest
  • instrumentele technieken om smaak te meten
  • foodpairing: tipje van de sluier
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Huis van de Voeding
Spanjestraat 141 - 8800 ROESELARE (Tel 051 75 02 20)
Referentie
IPV/191/41/2501/55428/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
3 uur, geen BEV
Startdatum
28/03/2019
Datums
28/03/2019
Uren
09u30-12u30
Aantal inschrijvingen
5/15
Lesgevers
nog vast te leggen

Contact Alimento

Lieve Van Camp

Adviseur onderwijs
0473 79 60 94
Terug naar boven