We maken via een eenvoudig recept kaas. Het stremmen van de rauwe melk gebeurt met zuurtoevoeging, voor het verwijderen van de wei maken we zelf een kaaspers en kaasvorm. Het rijpen van de kaas gebeurt in een “Arduino-gestuurde" box.
We onderzoeken de coagulerende werking van zuur op melk, bouwen via een 3D-ontwerp een geschikte kaaspers/kaasvorm en demonstreren de box (met temperatuur/ vochtgehalte controle en registratie) . Speciale aandacht hebben we voor fysische en wiskundige aspecten bij de gemaakte kaaspers.
Tijdens de sessie bespreken we het kaasproces, de werking van zuren op melk en uiteraard ook de praktische uitvoering van de sessie in je eigen klas.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
UCLL
Agoralaan Gebouw B, bus 4 blok R (De Ark - 3590 DIEPENBEEK (Tel 011 23 07 70)
Referentie
IPV/191/41/2501/55391/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
3 uur, geen BEV
Startdatum
28/03/2019
Datums
28/03/2019
Uren
13u30-16u30
Aantal inschrijvingen
4/15
Lesgevers
UCLL

Contact Alimento

Lieve Van Camp

Adviseur onderwijs
0473 79 60 94
Terug naar boven