We maken via een eenvoudig recept kaas. Het coaguleren van de rauwe melk gebeurt met stremsel, het verwijderen van de wei met een gemaakte kaaspers/kaasvorm, de verpakking in een bioplastic.
We onderzoeken de optimale temperatuur/pH/inwerktijd van het stremsel. Als meettoestel bouwen we een turbidimeter met een breadboard. Speciale aandacht hebben we voor de statistische verwerking van de meetresultaten.
We vergelijken via identificatiereacties de samenstelling van de kaas met de oorspronkelijke rauwe melk.
Tijdens de sessie bespreken we het kaasproces, de werking van stremsel en de samenstelling van melk en kaas en uiteraard ook de praktische uitvoering van de sessie in je eigen klas.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
UCLL
Agoralaan Gebouw B, bus 4 blok R (De Ark - 3590 DIEPENBEEK (Tel 011 23 07 70)
Referentie
IPV/191/41/2501/55388/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
3 uur, geen BEV
Startdatum
21/03/2019
Datums
21/03/2019
Uren
13u30-16u30
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
UCLL

Contact Alimento

Lieve Van Camp

Adviseur onderwijs
0473 79 60 94
Terug naar boven