Doelgroep
Alle werknemers (productiepersoneel, technische dienst, eerstelijnsverantwoordelijken, labopersoneel, enz.) van bedrijven uit de voedingssector, maar voornamelijk gericht naar de medewerkers op de werkvloer

Doelstelling

  • bewustmaking dat hygiënisch werken meer is dan handen wassen, haarnetje dragen ...
  • nieuwe medewerkers laten kennismaken met de basisvoorwaardenprogramma’s die van toepassing zijn binnen de voedingssector.
  • bestaande medewerkers opnieuw sensibiliseren voor het belang van hygiënisch werken in ruime zin.
  • het belang aantonen van basisvoorwaarden voor de beheersing van voedselveiligheidsrisico's op de werkvloer met vermindering van interne afkeur en klantenklachten.

Wat kent de cursist na de opleiding?

  • het hoe en waarom van de basisvoorwaarden als onderdeel van HACCP.
  • het belang van hygiënisch werken, in de ruime betekenis van het woord.
  • de mogelijke gevolgen van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van uw voedingsproducten.

Methode
Op een visueel aantrekkelijke manier en in begrijpbare bewoordingen wordt de cursist overtuigd van het belang van de basisvoorwaarden voor voedselveiligheid.
Er wordt ook aansluiting gezocht bij de specifieke bedrijfs- en werkomgeving van de cursist door middel van concrete voorbeelden en interactie.

Inhoud

  • het belang van de basisvoorwaarden en de gevolgen van niet-hygiënisch werken
    • voor de consument
    • voor de klant (BRC, IFS, ISO,….)
    • voor de wetgever (HACCP, autocontrole)
    • voor de producent
    • voor de werknemers
  • de gevaren voor voedselveiligheid als gevolg van het niet naleven van de basisvoorwaarden:
    • vreemde voorwerpen
    • chemische gevaren
    • microbiologische gevaren
    • allergenen
  • de persoonlijke bijdrage van iedere medewerker tot de hygiëne van het bedrijf en het bewaken van de voedselveiligheid door het naleven van een aantal essentiële basisvoorwaarden of ‘Good Manufacturing Practices’-afspraken met betrekking tot:
    • veilige grondstoffen
    • omgevingsomstandigheden
    • persoonlijke hygiene
    • reiniging en desinfectie
    • ongediertebestrijding
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Aldhem
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel 014/50.10.01)
Referentie
IPV/182/41/0103/55246/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
4 uur, BEV attest mogelijk in combinatie met andere modules
Startdatum
19/12/2018
Datums
19/12/2018
Uren
9u00-13u00
Aantal inschrijvingen
0/12
Lesgevers
Karin Vantilt (Quality Coaching)
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0473/654 268
Terug naar boven