Samenvatting
Etiketten zijn het visitekaartje van voedingsmiddelen. Met de nieuwe wetgeving moeten voorverpakte voedingsmiddelen het juiste etiket dragen. In deze opleiding benaderen we dit zowel vanuit het standpunt van de producent als dat van de consument.

Het etiket is het visitekaartje van een voedingsmiddel. Eind 2016 is de nieuwe wetgeving volledig in voege gegaan en dienen voorverpakte voedingsmiddelen voorzien te zijn met het juiste etiket. De wetgever tracht een handvat aan de consument aan te bieden om doordachte keuzes te maken, maar in de praktijk blijkt dit niet steeds evident te zijn.

Tijdens de eerste deel workshop zullen deelnemers leren wat de algemene spelregels zijn bij het opstellen van een voedingsetiket. Wat is er gewijzigd sinds de nieuwe wetgeving? Er wordt ook verder ingegaan op welke informatie een producent dient te voorzien op het etiket van zijn voedingsmiddelen. Wat vertelt de ingrediëntenlijst ons? Hoe kunnen we aan de hand van het voedingsetiket een idee krijgen over de kwaliteit van het product? Naast deze algemene informatie, wordt ook eens stilgestaan bij voedings- en gezondheidsclaims die vaak vermeld worden op het etiket. Welke claims zijn wettelijk toegelaten en wat zijn de valkuilen? De theorie wordt steeds aan de hand van een aantal concrete voorbeelden toegelicht. Er wordt getracht om het voedingsetiket zowel uit de bril van de producent als van de consument te benaderen.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Campus Melle
Brusselsesteenweg 161 - 9090 MELLE (Tel )
Referentie
IPV/191/41/2501/54901/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
3,5 uur, geen BEV
Startdatum
20/02/2019
Datums
20/02/2019
Uren
09u00-12u30
Aantal inschrijvingen
8/20
Lesgevers
Melissa Camerlinck (Campus Melle HoGent)

Contact Alimento

Lieve Van Camp

Adviseur onderwijs
0473 79 60 94
Terug naar boven