De workshop “Chemie in voeding" biedt leerkrachten van de 1ste, 2de en 3de graad de kans om hun kennis rond de chemische samenstelling van voedsel bij te werken. Eerst wordt kort een theoretische achtergrond geschetst van de biomoleculen die onze voeding opbouwen. Daarna voeren we dan in het labo enkele praktische experimenten uit die deze inzichten verder illustreren. Er wordt gekozen voor proefjes die ook bruikbaar zijn in de klas met leerlingen en die heel illustratief zijn. Voorbeelden zijn: glycogeenisolatie in lever, lactose isolatie uit melk, aantonen van eiwitten, suikers, lipiden, aantonen van verschillen tussen suikers en eiwitten...

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Campus Vesalius HoGent
Keramiekstraat 80 - 9000 GENT (Tel )
Referentie
IPV/191/41/2501/54899/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
3 uur, geen BEV
Startdatum
31/01/2019
Datums
31/01/2019
Uren
van 9u tot 12u
Aantal inschrijvingen
5/18
Lesgevers
Hogeschool Gent

Contact Alimento

Lieve Van Camp

Adviseur onderwijs
0473 79 60 94
Terug naar boven