Doelgroep
Labo- en R&D-medewerkers, verpakkingsverantwoordelijken of kwaliteitsverantwoordelijken.

Doelstelling
Bacteriën zijn hardnekkig!
Elk jaar opnieuw moeten vele voedingsbedrijven leren omgaan met omgevingsbesmettingen. Meerdere gemediatiseerde incidenten hebben het belang van deze problematiek aangetoond en vooral de gevolgen op het imago van het voedingsbedrijf en de ganse sector.
Diverse studies tonen aan dat de actuele methodes van reinigen en desinfectie op hun limieten botsen, en meer in het bijzonder de strijd tegen biofilms. In hun continue zoektocht om dit type besmetting te voorkomen, werken meerdere onderzoeksinstellingen en bedrijven samen op zoek naar innovatieve oplossingen.
Daarom dit seminarie, uitgewerkt door Alimento, Flanders’Food en Wagralim, met als doelstellingen :

  • Een globaal overzicht omtrent het risico op besmettingen in de voedingsnijverheid,
  • De stand van zaken betreffende het laatste onderzoek en de innovatieve ontwikkelingen.
  • Geïllustreerd met praktische voorbeelden van omgevings-besmettingen, de strijd tegen biofilms en de mogelijke doorgedreven oplossingen bij reiniging en desinfectie.

Inhoud
Met simultane vertaling Nederlands-Frans
8h30-9h00 Onthaal
9h00-9h15 Inleiding Flander’s Food/Wagralim/Alimento

1. Food safety and environmental contamination in the food chain
9h15-10h00 Frank Devlieghere - Ugent


10h00-10h15 Koffiepauze


2. Cleaning and disinfection methods in food processing
10h15-11h00 Véronique Delcenserie - ULiège
11h00-12h00 Koen de Reu - ILVO


12h00-12h45 Lunch


3. Biofilms in agri-food industries
12h45-13h30 Pr Briandet - Micalis
13h30-14h15 Sharon Maes - ILVO


14h15-14h45 Koffiepauze

4. Managing cleaning and disinfection in the agri-Food Industries
14h45-15h30 Hervé Gnambadoé - HQT conseils
15h30-16h15 Nicolas Rossi - Actalia
16h15-16h30 Conclusie en afsluiten


16h30 Drink - networking

Lesgevers
Frank Devlieghere UGent - Véronique Delcenserie, Uliège - Koen de Reu, ILVO, Pr Briandet, Micalis - Sharon Maes, ILVO - Hervé Gnambadoé, HQT conseils - Nicolas Rossi, Actalia

Prijs
Voor een werknemer of patroon uit een voedingsbedrijf (paritair comité 118 en 220) is de prijs € 150.
Geen werknemer of patroon uit paritair comité 118 of 220 : € 350.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
CAP INNOVE
Zoning Sud zone II - 1400 NIVELLES (Tel 067 88 36 11)
Referentie
IPV/182/42/2101/54322/01
Prijs
150 EUR per deelnemer
Tijdsduur
8 uur, BEV attest mogelijk in combinatie met andere modules
Startdatum
08/11/2018
Datums
08/11/2018
Uren
9.00-17.00u, met broodjesmaaltijd
Aantal inschrijvingen
13/40
Lesgevers
Alimento - IFP asbl, Flanders' Food, WagrALIM
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven