Doelgroep
Iedereen die vanuit zijn praktijk bij de BTW en / of douaneafhandeling van in- en/of uitvoertransacties is betrokken: directies finance, taks, logistiek, inkoop, sales en hun leidinggevenden en operationele medewerkers.

Doelstelling
Deze opleiding biedt de deelnemer een praktische kijk op de diverse indirecte fiscale aspecten die komen kijken bij de internationale handelingen van een onderneming. Op het vlak van invoer en uitvoer zijn BTW en douane onlosmakelijk met elkaar verweven. Het is dus van cruciaal belang de formaliteiten en verplichtingen vanuit beide perspectieven te bekijken, en te vervullen, om tot een kwalitatieve en regelmatige afhandeling van grensoverschrijdende (niet-EU) transacties te komen.
BTW en douaneformaliteiten worden evenwel vaak onderschat wanneer binnen een onderneming nieuwe goederenstromen worden opgezet. Daarbij wordt er ook vaak verkeerdelijk van uitgegaan dat de BTW formaliteiten rond in- en uitvoer overeenstemmen met de regels die van toepassing zijn op lokale, dan wel intracommunautaire transacties. Bovendien brengen de wijzigingen aan de douanewetgeving vanaf 1 mei 2016 ook een aantal gevolgen op het vlak van de BTW-behandeling met zich mee.
Deze opleiding zal u een antwoord geven op uw vragen.

Inhoud

  • Hoe verloopt een uitvoer BTW- en douanematig?
  • Waar dien ik op te letten in het kader van de BTW-vrijstelling voor uitvoer?
  • Invoer: in het vrije verkeer brengen of een andere douaneregeling toepassen? En wat dan met de BTW?
  • Behandeling in geval van bijzondere gevallen zoals kettingverkopen, toll manufacturing, EXW of DDP Incoterms, etc.
  • Mogelijkheid tot verlegging van invoer-BTW
  • Relevante elementen op het enig document
  • Verwerking in de BTW-aangifte
  • Uw vragen en cases !!!

Praktisch

Locatie
Sint-Niklaas
Referentie
IPV/191/43/0202/52307/01
Tussenkomst
Het bedrijf kan 100% van het gefactureerde bedrag (excl BTW) recupereren bij Alimento. Behalve wanneer het bedrijf 100 werknemers of meer telt of behoort tot een groep die in totaal 100 werknemers of meer telt: dan betaalt Alimento 50% terug.
Startdatum
07/02/2019
Datums
07/02/2019
Uren
nog vast te leggen
Lesgevers
BCCL bvba
Praktische info

Karin Van Hoegaerden
09 282 98 44
info@bccl.be
BCCL bvba

Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Tom De Cock

Adviseur
0473/654 268
Terug naar boven