Doelgroep
De opleiding richt zich tot verantwoordelijken voor productie, productontwikkeling, kwaliteit,...
Omwille van het bevorderen van interactiviteit wordt het aantal deelnemers beperkt. Snel aanmelden is belangrijk.

Doelstelling
Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op

  • het belang van sensorische ingangscontrole van bedrukte verpakkingsmaterialen (papier/karton en polymere materialen) en worden
  • sensorische methodieken voor het evalueren van de geurbelasting van verpakkingsmaterialen behandeld.

Inhoud

  • sensorische ingangscontrole van bedrukte verpakkingsmaterialen (papier/karton en polymere materialen),
  • sensorische methodieken voor het evalueren van de geurbelasting van verpakkingsmaterialen.
  • chemisch-analytische technieken, zoals gaschromatografie-massa-spectrometrie (GC-MS) en massa-spectrometrie-gebaseerde elektronische neustechnologie (MS-nose),
  • inzicht in de moleculaire basis van de geur van verpakkingsmaterialen,
  • invloedsfactoren, die de geurbelasting van materialen bepalen,
  • technieken die de verpakkingssector toelaten meer geurvrije producten op de markt te brengen,
  • sensorische kwaliteitscontrole op grondstoffen of eindverpakkingen door verpakkingsproducenten of als ingangscontrole bij voedingsbedrijven,
  • vermijden van verpakkings-gerelateerde smaakafwijkingen in verpakte voedingsmiddelen,
  • vermijden van recalls omwille van verpakkingsgerelateerde taints

Praktisch

Locatie
Gent
Referentie
IPV/191/43/2117/52293/01
Tussenkomst
140 EUR/dag/dlnr (max 420/dag)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
SENS TECH Vlaams Adviescentrum Sensoriek v/Voedingsmiddelen & contactmaterialen
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven