Doelgroep
Medewerkers en verantwoordelijken voor productie, productontwikkeling, kwaliteit, …

Doelstelling

  • De zintuiglijk waarneembare eigenschappen (uitzicht, textuur, smaak, …) spelen een essentiële rol bij de appreciatie van levensmiddelen door de consument. De smaak van een levensmiddel is hierbij de moeilijkst te karakteriseren factor.
  • Deze opleiding zal inzicht geven in de verschillende elementen, die de smaakperceptie van levensmiddelen bepalen.
  • Er zal dieper ingegaan worden op de moleculaire basis van smaak en de technieken om de smaakbepalende invloedsfactoren sensorisch en chemisch-analytisch te karakteriseren.

Inhoud
1 lesdag

  • Inleiding: belang van smaak, elementen en fysiologie van de smaakperceptie.
  • Moleculaire basis van de smaak (flavour): mondgevoel, smaak op de tong (taste) en aroma.
  • Smaakeigenschappen meten: inleiding tot sensorische analyse en chemisch-analytische technieken voor het karakteriseren van de smaakeigenschappen,
  • Inzicht in de smaakbepalende invloedsfactoren.
  • Off-flavour/taintproblematiek.
  • Casestudies uit alle sectoren van de voedingsindustrie.

Praktisch

Locatie
Gent
Referentie
IPV/191/43/2117/52292/01
Tussenkomst
140 EUR/dag/dlnr (max 420/dag)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
SENS TECH Vlaams Adviescentrum Sensoriek v/Voedingsmiddelen & contactmaterialen
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven