Samenvatting
Inleiding in verpakkingsmaterialen en -systemen. Inzicht verkrijgen in de eigenschappen en het verpakken van producten. Ook de thema’s ideale MAP-samenstelling, predictieve microbiologie en het gebruik van barrièreverpakkingen worden besproken.

Doelgroep
Beginnende mewewerkers met nog te weinig basiskennis voedingstechnologie, bv productieoperatoren, productieverantwoordelijken,...

Doelstelling
Introductie omtrent verpakkingsmaterialen en verpakkingssystemen.

Inhoud
Inleiding tot verpakking

  • functies van verpakken
  • eigenschappen van het levensmiddel
  • functie van gassen

Eigenschappen van producten:

  • fysiologische processen
  • microbiële processen
  • minimale behandelde producten

Verpakken van producten

  • principe van EMAP, evenwichts-gemodificeerde atmosfeer
  • verpakkingsmaterialen
  • verpakkingsontwerp
  • hoge zuurstofverpakkingen
  • vulsystemen

Ideale MAP samenstellingPredictieve microbiologie
Gebruik van barrière verpakkingen

  • verpakkingsmaterialen
  • multilaags versus monolaags
  • het gebruik van PredOxyPack
  • trends in verpakking
  • verwerking van verpakkingsmaterialen

Invloed van type verpakkingsmachines op MAP (bv. residuele zuurstof)

  • types
  • lassen en lasnaden
  • lekdetectie

Praktisch

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven