Doelgroep
Beginnende mewewerkers met nog te weinig basiskennis voedingstechnologie, bv productieoperatoren, productieverantwoordelijken,...

Doelstelling
Introductie omtrent verpakkingsmaterialen en verpakkingssystemen.

Inhoud
Inleiding tot verpakking

  • functies van verpakken
  • eigenschappen van het levensmiddel
  • functie van gassen

Eigenschappen van producten:

  • fysiologische processen
  • microbiële processen
  • minimale behandelde producten

Verpakken van producten

  • principe van EMAP, evenwichts-gemodificeerde atmosfeer
  • verpakkingsmaterialen
  • verpakkingsontwerp
  • hoge zuurstofverpakkingen
  • vulsystemen

Ideale MAP samenstellingPredictieve microbiologie
Gebruik van barrière verpakkingen

  • verpakkingsmaterialen
  • multilaags versus monolaags
  • het gebruik van PredOxyPack
  • trends in verpakking
  • verwerking van verpakkingsmaterialen

Invloed van type verpakkingsmachines op MAP (bv. residuele zuurstof)

  • types
  • lassen en lasnaden
  • lekdetectie

Praktisch

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven