Samenvatting
De milieuwetgeving blijft evolueren: een overzicht van de recente wijzigingen in de milieu-/omgevingswetgeving en hoe je die moet interpreteren.

Doelgroep
De milieucoördinator of verantwoordelijken die op de hoogte wensen te blijven van de recente wijzigingen in de milieu/ omgevingswetgeving.

Doelstelling
"De milieuwetgeving blijft evolueren: als milieucoördinator moet u op de hoogte blijven van de recente wetgeving" die groeit en evolueert met de regelmaat van de klok. Dit maakt het veelal moeilijk om door dit kluwen de weg nog te vinden.
Tijdens deze sessie krijgt u een overzicht van de recente wijzigingen in de milieu/ omgevingswetgeving en hoe u die moet interpreteren.
Vanuit de dagelijkse ervaring zal de docent u aan de hand van praktijkgevallen en voorbeelden een bruikbare vertaling geven van de recente wetgeving en dit op basis van interactie met de deelnemers.

Inhoud
Op 1 lesdag komen de volgende topics aan bod:

  • Wijzigingen in de omgevingswetgeving de zgn. "Vlaremtreinen".
  • Wijzigingen in de VLAREMA, VLAREL en VLAREBO reglementering.
  • Nieuwe regelgeving in verband met heffing afvalwater en grondwaterwinning.
  • Varia

Deze sessies komen in aanmerking voor de verplichte bijscholing jaarlijks opgelegd aan de milieucoördinator. Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van deelname.

Praktisch

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven