Medewerkers die tevreden zijn met hun job zijn geneigd om te blijven. Alles begint bij de aanwerving. Heb je je bedrijf en de functie realistisch voorgesteld? Waren de verwachtingen duidelijk? Zijn er afspraken gemaakt en worden deze nageleefd door beide partijen?

Ook wanneer mensen al langer in dienst zijn kan het gebeuren dat ze plots vertrekken. Ga eens na wat de reden hiervan is, je kan er veel uit leren. Doorgaans haken werknemers af wanneer ze zich niet meer gemotiveerd voelen. Uiteraard spelen persoonlijke factoren mee waar je als werkgever geen vat op hebt. Maar wat kan je dan wel doen? Jij kan werk maken van een aangename bedrijfscultuur door ervoor te zorgen dat de wederzijdse communicatie goed zit, medewerkers de nodige ondersteuning krijgen om hun job te kunnen uitoefenen en hen tussendoor op de juiste manier te motiveren.

Er is werk aan de winkel!

Hoe kunnen we jou ondersteunen?

  • Alimento heeft een ruim opleidingsaanbod voor bakkers … Maak er gebruik van! Wie opleiding mag volgen wordt niet alleen beter in zijn vak maar vindt het doorgaans ook fijn dat er in hem geïnvesteerd wordt door de baas. 
  • Daarnaast staan verschillende praktische tips ter beschikking over efficiënte communicatie op de werkvloer en hoe je je medewerkers best kan motiveren en opleiden.
  • Zit je met een bepaalde vraag rond deze thema’s? Kan je moeilijk personeel houden?

Onze HR coach komt gratis langs om naar jou te luisteren en advies te geven.

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Bakkers

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven