Als jobs gevarieerder (en dus interessanter) worden, stijgt de motivatie. En ook verantwoordelijkheid geeft meer goesting. Medewerkers voelen zich nauwer betrokken bij de te behalen resultaten.

De arbeidsorganisatie bepaalt met andere woorden mee de kwaliteit van de jobs, maar onderschat ook niet de arbeidsomstandigheden. In de voedingsindustrie zijn die specifiek, en in bepaalde gevallen kunnen ze belastend zijn: werken in ploegen, werken in koude/warmte, heffen en tillen, herhalende bewegingen, piekmomenten met hoge werkdruk tot gevolg,…

Hoe kunnen we jouw bedrijf helpen om tot een betere arbeidsorganisatie te komen?

  • Onze adviseurs kunnen met jou de noodzaak en opportuniteiten van een andere arbeidsorganisatie bepalen.
  • Zo’n oefening kan de vorm aannemen van een workshop met het management, om ook het draagvlak voor verandering te vergroten. Voor de begeleiding van zo’n workshop werkt Alimento samen met Flanders Synergy. Deze organisatie is specialist terzake.
  • Via de organisatiescan krijg je zicht op mogelijke verbeteringen binnen je organisatie, om betere resultaten te behalen en je wendbaarheid te verhogen, maar ook om de jobs van de medewerkers te verbeteren.
  • Pas de BLITS-methode toe: BLITS staat voor Begeleid Leren In TeamS. De focus ligt op de overdracht van kennis die aanwezig is bij de eigen medewerkers. Geen klassieke opleiding dus, waarvan het rendement vaak laag blijft. Wel leerteams waarin de deelnemers samen een probleem op de werkvloer aanpakken.

Hoe kunnen we jouw bedrijf helpen om tot betere arbeidsomstandigheden te komen?

  • Onze adviseurs kunnen jou in contact brengen met andere bedrijven die met gelijkaardige problematieken te maken hebben en hiervoor oplossingen vonden.
  • Via de HR-netwerken kan je rechtstreeks met collega-zaakvoerders en HR-verantwoordelijken uitwisselen over problemen en oplossingen inzake arbeidsomstandigheden.
  • De ergonomiescan geeft je een concreet zicht op ergonomische problemen en mogelijke oplossingen.

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven