KMO's kampen in hun groeifase met vele uitdagingen en vaak worden die van meet af aan onderschat. Denk maar aan een nieuwe werkorganisaties invoeren; rollen en functies verdelen; knowhow overdragen; nieuwe werkmethodes verwerven; nieuwe procedures aanleren; complexe machines bedienen … De KMO-scan van Alimento kan hiervoor een oplossing zijn.

Bedrijven in een groeifase evolueren heel snel en dat werkt soms verwarrend want zowel het werk als de context verandert. In die omstandigheden kan het nuttig zijn om je te laten bijstaan door een externe expert. Dat is precies wat wij doen via onze KMO-scan.

Onze KMO-scan kan de o.a. volgende thema's aansnijden:

  • de werkorganisatie;
  • de ontwikkeling van het potentieel binnen de onderneming;
  • operationele uitmuntendheid;

Elk project wordt opgebouwd op basis van de behoeften van de onderneming, en werkt dus perfect op maat van de context van de KMO. De rode draad van elk project is de verbetering van de menselijke aspecten.

Financiële interventie

Jouw onderneming kan zich bij een dergelijk traject laten coachen door een externe expert. In dat geval kan je genieten van een eenmalige tegemoetkoming van Alimento:

  • 6.000 euro voor een kleine onderneming met 10 tot 99 werknemers (of in de groep waartoe jouw onderneming behoort),
  • 3.000 euro voor een onderneming met minstens 100 werknemers (of in de groep waartoe uw onderneming behoort), met een cofinanciering van 3.000 euro,
  • voor ondernemingen met minder dan 10 werknemers neem je best contact op met jouw adviseur.

Opgelet: dit aanbod wordt parallel met de HR-scan en de Organisatie-scan voorgesteld. De ondernemingen hebben recht op een tegemoetkoming voor één van deze drie scans. Wij kunnen samen met jou onderzoeken welke scan het meest aangewezen is voor jouw onderneming.

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven