Samenvatting
Hogeschool VIVES reikt tools en handvaten aan om suikerarme cake te ontwikkelen en te onderzoeken.

Inhoud
Real life uitdagingen moedigen leerlingen aan om een onderzoekende houding aan te nemen en aan de hand van een STEM-didactiek zelf een voedingsproduct te onderzoeken en te ontwikkelen. In deze sessie wordt vertrokken van een standaard cake en wordt de impact van suikerreductie/vervanging onderzocht. . Naast het didactische luik wordt er ook gefocust op het technologische aspect.

Doelgroep:

  • leerkrachten Wetenschappen/STEM op zoek naar materiaal voor de ontwikkeling van een project met context voeding
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen Chemie, Land- en Tuinbouw, Voeding, Personenzorg) of leerkrachten met interesse in voeding.

Mogelijks moet u een Covid Safe Ticket of een recente negatieve PCR-test kunnen voorleggen.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Katholieke Hogeschool Vives Zuid
Wilgenstraat 32 - 8800 ROESELARE (Tel 051 23 23 30)
Referentie
IPV/221/41/2501/69893/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
6,5 uur, geen VOV
Startdatum
24/03/2022
Datums
24/03/2022
Uren
van 9u tot 15u30
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
Katholieke Hogeschool Vives Zuid

KMO Portefeuille

Voor deze opleiding is subsidiëring via de KMO-portefeuille niet mogelijk.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven