Samenvatting
Verstrekken van theoretische en praktische kennis rond de grondstoffen tarwe en bloem: baktechnologie, de fysico-chemische processen, de rol van ingrediënten en additieven en hun invloed op de houdbaarheid.

Doelgroep
Bakkers-banketbakkers, leerkrachten bakkerij-banketbakkerij, werknemers werkzaam in bloemmolens, proefbakkers

Doelstelling
Verstrekken van theoretische en praktische kennis rond de grondstof tarwe en bloem, baktechnologie, de fysico-chemische processen die zich afspelen tijdens het productieproces van brood, de rol van ingrediënten en additieven, en hun invloed op de houdbaarheid.

Inhoud

  • tarwekwaliteit en bloemkwaliteit
  • samenstelling van deeg: functie van de componenten
  • rol van gist
  • broodbereidingsproces
    • mengen en kneden;
    • rijzen;
    • kneders;
    • rijsonderbreking;
    • bakken.
  • evaluatie van brood
  • functie van additieven en bereidingsmiddelen, en hun invloed op technologie en houdbaarheid van brood: oxidatiemiddelen, vitale gluten, emulgatoren, enzymen, vermalsers
  • voedselveiligheisapecten in de bakkerijsector
  • praktische benadering aan de hand van een baktest met evaluatie van brood

Praktisch
Opleiding van 1 dag ½ waarvan 8 uur theorie en 4 uur praktijk

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Hogeschool Gent Schoonmeersen Gebouw C 4.014
Voskenslaan 270 - 9000 GENT (Tel )
Referentie
IPV/201/41/2201/62727/01
Prijs
Gratis voor een werknemer behorend tot PC 118 of 220, en voor een patroon die zich inschrijft samen met een werknemer (PC 118/220). In alle andere gevallen bedraagt de kostprijs € 100 per dag (halve dag = € 50).
Telt uw bedrijf 100 werknemers of meer (of behoort het tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer), dan is de kostprijs voor zowel patroon als werknemer € 100 per dag.
Bij niet verwittigde afwezigheid wordt een annulatiekost van € 150 per lesdag aangerekend.
Tijdsduur
11,5 uur, geen VOV
Startdatum
21/01/2020
Datums
21/01/2020 en 28/01/2020
Uren
9.00-17.00u, met broodjesmaaltijd (Op 28/01/2020 09u00-12u30)
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
Ingrid De Leyn (Hogeschool Gent)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

Contact Alimento

Guido Devillé

adviseur
0478 278 496
Terug naar boven