Samenvatting
Inzichten verschaffen m.b.t. de implementatie van de ‘Generieke bijlage aan Autocontrolegidsen betreffende materialen die met levensmiddelen in contact komen’.

Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken of verantwoordelijken aankoop / productontwikkeling,
Management

Doelstelling
Deze opleiding heeft als doel de nodige inzichten te verschaffen m.b.t. de implementatie van de ‘Generieke bijlage aan Autocontrolegidsen betreffende materialen die met levensmiddelen in contact komen’.

Inhoud
Het generieke hoofdstuk voor levensmiddelenfabrikanten betreffende ‘Materialen die met levensmiddelen in contact komen’ bevat de eisen m.b.t. autocontrole voor de operatoren uit de levensmiddelenindustrie die FCM (food contact materials) voor eigen gebruik aankopen, gebruiken en eventueel vervaardigen om levensmiddelen in te verpakken in hun gewenste finale vorm zoals bedoeld voor de consument.
Dit hoofdstuk dient als aanvulling op de bestaande autocontrolegidsen en dient bijgevolg als vast onderdeel van een autocontrolegids (en audit) gezien te worden.

In deze opleiding wordt dieper ingegaan op de scope van deze gids (verduidelijking van enkele definities) alsook op de basisvoorwaarden-programma’s en de gevarenanalyse m.b.t de chemische migratie bij fabricage van primair verpakkingsmateriaal.
Tevens gaat de lesgever in op diverse types verpakking en hun samenstelling en wordt nadere toelichting gegeven rond de FCM- (food contact material) en migratiewetgeving. Begrippen zoals ‘verklaring van overeenstemming’ (VVO); globale en specifieke migratie (OML en SML) alsook de migratietesten en simulanten worden in detail verduidelijkt; met daarbij enkele voorbeelden van rigide kunststofverpakkingen.

Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Van der Valk Hotel Nazareth
Autostrade E17 - 9810 NAZARETH (Tel 09/385 60 83)
Referentie
IPV/201/41/0101/62447/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
8 uur, VOV attest mogelijk in combinatie met andere modules
Startdatum
25/06/2020
Datums
25/06/2020
Uren
09u00-17u00, lunch inbegrepen
Aantal inschrijvingen
1/12
Lesgevers
Claude Pardo (EVA MOENS CONSULT BVBA)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0473/654 268
Terug naar boven