-
Over Eten: TV-voedingsprogramma op Eén
In de reeks Over Eten proberen 2 reporters, Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen, antwoorden te bieden op actuele voedingsvragen. Het programma wil mensen aanzetten tot bewuste en evenwichtige keuzes op hun bord en in hun glas. Er komen interessante en vaak verrassende verhalen over voeding aan bod, die stof tot discussie kunnen zijn.
-
Onthaalbrochure voor bakkers
Informeer nieuwe werknemers, stagiairs en leerlingen met een onthaalbrochure. Alimento biedt je een voorbeeldbrochure aan, die je zelf kan aanpassen op maat van je bakkerij.
-
Video: hoe worden hamburgerbroodjes gemaakt?
-
Ondernemen voor (banket)bakker - handleiding
Een leidraad voor leerlingen om hen te leren hoe ze een onderneming kunnen starten en goed laten functioneren. Thema’s als wetgeving, investeringsplan, bedrijfsorganisatie, milieu en hygiëne, personeelsbeleid,…. komen hier uitgebreid aan bod.
-
Etenschappen – integrale opdrachten over voedingstechnologie
Volledig uitgewerkt didactisch materiaal rond vier voedingsthema’s (chocolade, bier, kaas en brood).
-
(Jaarlijkse) events, wedstrijden rond STEM
-
Mijn Bakkerij - HACCP-toolkit
'Mijn Bakkerij' is een didactisch pakket rond hygiëne en voedselveiligheid voor bakkerij- en banketbakkerijopleidingen TSO, BSO, BuSO en volwassenenonderwijs.
-
Video: automatisering in de voedingsindustrie
De voedingsindustrie is sterk geautomatiseerd. In dit filmpje komen enkele technologische hoogstandjes aan bod.
-
Navormingsaanbod rond STEM & Voeding
We laten je graag kennismaken met het navormingsaanbod van diverse hogeronderwijsinstellingen en andere organisaties.
Sommige navormingen zijn rechtstreeks gerelateerd aan voedingstechnologie, andere eerder aan techniek en technologie. -
Brood en gezondheid
Brood smaakt niet alleen heerlijk, het is ook veelzijdig én makkelijk. Er is dagvers en voorverpakt brood. Of kies voor brood dat je thuis kunt afbakken, zodat je het lekker warm kunt eten. Voor ieder wat wils.
En brood is bovenal gezond! Het is namelijk een bron van koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Amper één op de vijf Belgen haalt de aanbevolen hoeveelheid brood! Mede daardoor nemen veel mensen ook te weinig koolhydraten op.
Paginatie
- Pagina 1
- Volgende pagina