De Wetenschapsbattlelogo wetenschapsbattle

Doelgroep: lagere scholen

Doelstelling: Kinderen warm maken voor wetenschap & wetenschappers hun onderzoek duidelijk leren communiceren. Vijf wetenschappers presenteren hun bevindingen op een school, om zo de trofee voor de beste presentatie in de wacht te slepen.

www.wetenschapsbattle.be

 

Dag van de Wetenschap

Volgens de organisatoren het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel.

Wat?logo dag van de wetenschap
Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen zorgen voor verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten.

Doelgroep: Iedereen!

De activiteiten die geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar worden aangegeven met het Vlieg logo.

(De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.)

www.dagvandewetenschap.be

 

Technoboost 

Technoboost is een sectoroverschrijdend project dat de ‘tech’ in West-Vlaanderen maximaal wil promoten. Dit doen ze door acties die de industriële sector in het voetlicht plaatsen. Technoboost wijst ouders en (toekomstige) leerlingen op de unieke troeven van het technisch en beroepsonderwijs, meer bepaald het studiegebied mechanica-elektriciteit.

https://www.technoboost.be/

 

Techniekfestival

Verschillende sectoren bundelen de krachten om techniek te promoten. Rode draad is het studiegebied mechanica-elektriciteit,

Het Techniekfestival heeft twee doelstellingen:

  1. meer instroom in het technisch en beroepsgericht onderwijs
  2. meer samenwerking tussen de 3de graad van het technisch en beroepsgericht onderwijs en de arbeidsmarkt.

https://www.techniekfestival.be

 

Sound of Science

Sound of Science is het grootste openlucht wetenschapsfestival in België. Wetenschap overgoten met een zomers sausje festivalgevoel, voor alle leeftijden.

https://soundofscience.be/

 

Coolest Projects

Op Coolest Projects Belgium toont de jeugd haar digitale creativiteit. Uitvinders onder 18 tonen er hun project aan de wereld. 

https://coolestprojects.be/

Terug naar boven