De sectorspecifieke opleidingen zeevisserij omvatten

  • Kwaliteitsherkenning (1d. – 2d.) 
  • Vissoorten herkenning (1d. – 2d.) 
  • Bewaringstechnieken (1d. – 2d.)
  • Fileertechnieken platvissen (2d. – 5d) :
  • Fileertechnieken rondvissen (3d. – 5d) :
  • Fileertechnieken zalmachtigen (enkel met fileerervaring ) (1d.-3d.)
  • Fileer- en kuistechniek kraakbeenachtigen (2d. – 4d.)
    • meshandeling en slijpen van messen
    • gefragmenteerd fileren van de vis
    • simultaan fileren van de vis
    • zelfstandig fileren van de vis
  • HACCP op de werkvloer (1d.)
  • Aan- en verkoop (enkel voor werknemers met goede productkennis) (1d. – 2d).: 
    • theorie van aankopen en verkopen
    • volgen van de aankoop op de veiling (kan ook online ) en in de firma
    • volgen van de verkoop in de firma
       

Deze opleidingen zijn werkplekopleidingen en worden dus in het bedrijf gegeven, aangepast aan de specifieke behoeften/vragen van het bedrijf.

Meer informatie

Ivo Francken
opleidingenzeevisserij@alimento.be
 

Terug naar de pagina zeevisserij

Terug naar boven