De Food At Work Techno Award is een competitie waarbij we jongeren uitdagen om een technische innovatie voor een bedrijf uit te werken. Leerlingenteams van het 6de en 7de jaar TSO en BSO gaan aan de slag in voedingsbedrijven met een technische uitdaging.   

Oproep Food At Work Techno Awards 2019-2020

Kan je hulp gebruiken om je machines of productielijnen beter af te stemmen op je noden? Of heb je gewoon zin om samen te werken met de technische talenten van de toekomst? Leg dan je uitdaging voor aan een team leerlingen uit Vlaamse secundaire technische richtingen (6de en 7de jaar TSO en BSO).

In kader van hun geïntegreerde proef (GIP) ontwerpen en realiseren deze studenten uit het laatste jaar mechanica, industriële wetenschappen of  elektriciteit een verbeterproject voor je bedrijf.

Heb je in de dagelijkse realiteit van je bedrijf een technische opdracht waarbij deze leerlingen je kunnen helpen? Klik dan vóór 15/06/2019 op onderstaande knop en wij brengen je in contact met een school in je eigen regio.

Geïnteresseerd? Klik hier!

Wat zijn de mogelijk opdrachten?  

Dit klinkt je mogelijk bekend in de oren: je past op een gegeven moment het productieproces aan of gebruikt andere materialen en opeens zijn de machines of productielijnen niet meer volledig juist afgestemd. De oplossing ligt meestal in een (creatieve) aanpassing, maar helaas is er niet altijd de tijd om dit aan te pakken… In zo’n gevallen kan het inschakelen van studenten technisch onderwijs en beroepsonderwijs een oplossing bieden. 

Het voorbije jaar werkten leerlingenteams bij voedingsbedrijven rond volgende opdrachten:

  • Bouwen van een prototype voor het automatiseren van het vullen van pralinevormen. Een manuele handeling die nu veel tijd in beslag neemt, zal hierdoor een stuk efficiënter kunnen verlopen. 
  • Ontwikkelen van een systeem om een condensor koeltoren te vernevelen. Door het vernevelen wil men te hoge temperaturen die een  productiviteitsdaling tot gevolg hebben, tegengaan.
  • Opbouw van een testbord voor frequentiesturingen. Techniekers verliezen te veel tijd bij storingen en problemen door in het magazijn te zoeken naar stukken en de juiste apparatuur. Dankzij dit testbord kan men sneller depanneren.
  • Ontwikkeling van mobiele deegdoseringsmachine die de snelheid van de productie van wafels op oude lijnen doet opdrijven met 30%.

Hoe verloopt het project?  

01/04/2019 - 30/06/2019 

  • Toewijzing projectopdrachten 

01/09/2019 - 01/04/2020  

  • Opstart projectopdrachten
  • Begeleider organiseert rondleiding/bedrijfsbezoek
  • Begeleider is aanspreekpunt en doet tussentijdse opvolging

04/2020 - 06/2020

  • Jurering Food At Work Techno Awards 
  • Jurering GIP
Terug naar boven