De cursus richt zich specifiek naar productieleiders, geschoolde meestergasten en kwaliteitsverantwoordelijken van de diverse vleesverwerkende bedrijven en hun leveranciers. Anderzijds biedt deze cursus interessante bijscholingsmogelijkheden voor leraren uit dat vakgebied en geeft het pasafgestudeerden de kans hun kennis omtrent vlees en vleesverwerking te verdiepen.

 

Inhoud

De cursus omvat zowel wetenschappelijke basisvorming als procestechnologische facetten. Verschillende lesgevers uit de academische wereld (KU Leuven en UGent) en daarbuiten komen aan bod.

  • Winning van vlees, versnijdingen (16/01/18)
  • Structuur en biochemie van rood spierweefsel (23/01/18)
  • Kleur, kleurvorming en kleurstabiliteit van vlees en vleeswaren (30/01/18)
  • Water- en vetbinding in vlees en vleeswaren (06/02/18)
  • Smaak en smaakstabiliteit van vlees en vleeswaren (20/02/18)
  • Groei en ontwikkeling van micro-organismen in vlees en vleeswaren (27/02/18)
  • Verpakken van vlees en vleeswaren (06/03/18)
  • Etiketteren van vlees en vleeswaren (13/03/18)
  • Kwaliteitsborging in de vleeswarenindustrie (20/03/18)
  • Procestechnologische aspecten (24/04/18)
  • Ingrediënten in vleeswaren (08/05/18)
  • Droge zouterij en gefermenteerde worstwaren (15/05/18)
  • Kookham (22/05/18)
  • Gekookte worstwaren (29/05/18)
  • Leverpasteien (05/06/18)

Er is een examen voorzien op 26/06/18 (eerste zittijd) en 04/09/18 (tweede zittijd). Deelname aan het examen is niet verplicht. Geslaagde cursisten ontvangen een getuigschrift. Alle andere cursisten ontvangen een attest van deelname.

 

Praktische info


Timing: 

De lessen gaan telkens door op dinsdagnamiddag van 13u30 tot 16u30 te Gent. De eerste les vindt plaats op dinsdag 16/01/2018.

Locatie:

KU Leuven Technologiecampus Gent, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent.

Kostprijs:

De volledige cursus kost €1.875 (vrij van BTW). Via KMO-portefeuille (erkenningsnummer DV.O215752) of tussenkomst van Alimento kan u een deel van dit bedrag recupereren.

Alimento zal tussenkomen voor 900 € voor alle deelnemers ressorterend onder Paritair Comité 118 en 220. Het bedrijf hoeft hiervoor geen verdere actie te ondernemen.

Inschrijven:

Inschrijven kan via deze link.

Contact:

Contactpersoon voor administratieve aspecten (inschrijving en facturatie):

Heidi Poelman; heidi.poelman@odisee.be; +32 (0)9 267 27 09

Contactpersoon voor inhoudelijke aspecten:

Ilse Fraeye; ilse.fraeye@kuleuven.be; +32 (0)9 331 66 17

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op Alimento Nieuws Bedrijven om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven