Doelgroep
Arbeiders uit de zuivelindustrie betrokken bij de productie van melk en melkproducten.

Doelstelling

  • De basiscursus zuiveltechnologie geeft een mooie technologische basisopleiding m.b.t. de verschillende processtappen die melk ondergaat voordat een zuivelproduct bij de consument terecht komt.
  • Naast deze technologische aspecten wordt ook aandacht besteed aan hygiëne en kwaliteitszorg in de zuivelindustrie, en aan de nutritionele eigenschappen van zuivelproducten.
  • Naar gelang de wensen van het bedrijf, kunnen één of meerdere modules in meer detail behandeld worden, of kunnen voor het bedrijf niet-relevante onderwerpen uit het aanbod verwijderd worden.

Inhoud

  • samenstelling en eigenschappen van de melk
  • inleiding tot de microbiologie
  • voorbehandeling van melk in het bedrijf
  • zuiveltechnologie
  • veiligheid + bedrijfsbezoek
  • reiniging en desinfectie
  • microbiologie, hygiëne, bederf van melk en zuivelproducten
  • voedselveiligheid, HACCP en kwaliteitszorgsystemen
  • interne sanering van afvalwater

Praktisch

Contact Alimento

Karl Meuris

Adviseur
0476/490 421
Terug naar boven