Ergonomie

Medewerkers in bakkerijen zijn dagelijks druk in de weer om de klanten kwaliteit te leveren. Dit vraagt heel wat fysieke inspanning, soms ten koste van hun eigen gezondheid. 

Rugklachten en klachten aan de bovenste en onderste ledematen zorgen ervoor dat het werk extra belastend kan worden. Aanhoudende klachten kunnen leiden tot werkonbekwaamheid. Bekijk onze opleidingen uit de rubriek Arbeidsveiligheid en ergnomie die je kunnen helpen om klachten te voorkomen.

Vermijd bloemstof, voorkom bakkersastma

Beroepsastma is de meest voorkomende vorm beroepsmatige longziektes. Het is belangrijk om de oorzaak vast te stellen. Dit is niet altijd eenvoudig. Op nummer één bij de beroepsastma's staat farinose, een gekende beroepsziekte in het bakkersmilieu. Farinose of bakkersastma wordt veroorzaakt door inademen van bloemstof. Hoe kan je dit vermijden? Lees de tips in onze brochure of bekijk onze didactische video’s op Youtube.

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Bakkers

Schrijf je in op Alimento Nieuws Bakkers - inschrijvingen web om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven